Lastbilar

Showlastbilar

Bilder på lastbilar har sina utmaningar, mycket på grund av storleken. Om man dessutom väljer att fotografera lastbilarna på en utställning för showlastbilar så är det dessutom ofta ganska trångt om utrymme. Detta gör att man alltid behöver ha ett vidvinkelobjektiv på sin kamera när man tar lastbilsbilder. Själv använder jag oftast ett 17-50 mm med fast bländare 2.8.

Bilder från Elmia i Jönköping 2014

IMG_2761 IMG_2768 IMG_2780 IMG_2792 IMG_2797 IMG_2829 IMG_2839 IMG_2877 IMG_2965

Tips:

Om vi tittar på bilderna ovan så ser vi direkt ett par exempel på utmaningarna med att ta bilder på lastbilar på utställningar.

På i princip samtliga bilder finns det störande människor med i bilden. Vad man man då göra åt detta? Man kan säga att det i princip är omöjligt att ta bilder utan att få med människor, men för att minska effekterna av det så får du vara beredd och när du får chansen mellan två förbipasserande så får du inte tveka utan ta en eller två snabba bilder. Dessutom har jag märkt att det är en fördel att vara tidigt på plats. Exempelbilderna är tagna på Elmia i Jönköping och jag har med åren lärt mig att vara där när mässan öppnar och sedan gå raka vägen ut till utställningsbilarna på Nordic Trophy-området. Det ger mig bästa chansen att fotografera lastbilarna med så lite inslag som möjligt av störande människor. Om du har ett riktigt vidvinkligt objektiv behöver du inte stå så långt ifrån bilarna, och ju närmare du kan stå desto mindre blir ändå risken för att någon kommer och ställer sig i vägen för dig.